Esküvői fotózás: kastély vagy műterem?

Az esküvő a szeretet, a boldogság ünnepe. Ezen a napon két ember életre szóló esküt tesz egymásnak, összekötik az életüket. Ennek a napnak az emléke azonban idővel elhalványul, ám a fényképek évekkel, évtizedekkel később is segítenek feleleveníteni a nagy napot. Éppen ezért fontos a tökéletes fotós kiválasztása, és a tökéletes helyszínválasztás a beállított, kreatív képek elkészítéséhez.

Amikor a beállított képekhez keresünk helyszínt, a praktikai szempontok mellett figyelembe kell venni az egyéni elképzeléseket is. Természetesen kényelmesebb a házasságkötő teremtől pár perc sétányira elterülő parkban megejteni az esküvői fotózást, de ha az arának minden vágya egy beltéri fotózás, vagy egy kastély parkja hattyúkkal, akkor nem elfogadható kompromisszum.

A tökéletes helyszín kiválasztása garantálja, hogy mindkét fél elégedetten tekint majd vissza évek múlva, és az esküvői képeket lapozgatva nem arra gondol, mennyivel élvezetesebb lett volna műterem helyett például a szabad ég alatt, a kedvenc tava partján pózolni a képekhez.

Nem szabad elfelejteni, hogy a fotózás több órát is igénybe vehet és a legtöbb ember számára nem is természetes közeg egy kamera előtt mozogni, így a megfelelő helyszín nem csak a pár egyéniségét tükrözi, de csökkentheti az esetleges szorongást, megkönnyíti a felszabadult mozgást az objektív előtt.

A klasszikus helyszínek általában az esküvő helyéhez közeli kastélyok, régi szállók, vagy éppen folyópart, parkok, de a helyszínválasztásnak csak a kreativitás szab határt, és egy extrémebbnek tűnő helyszín igazán egyedivé teheti a készülő fotósorozatot.

Manapság egyre gyakoribbak a kültéri fotózások, ahol azonban a fényviszonyok is komoly dilemmát okozhatnak, így szabad ég alatti fotózáskor érdemes a fotóssal együtt helyszínt választani. Ne feledjünk el továbbá gondoskodni fedett helyszínről, arra az esetre, ha a szabadtéri helyszínt elmosná az eső.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.